De fysio die bij u thuis komt!

Vogeljacht, voorjaarsschoonmaak en een visje toe


Ik wil sociale media gebruiken om jullie een kijkje te geven in het werk van de Fietsende fysio. Hoe een nieuwe aanpak binnen de fysiotherapie kan leiden tot betekenisvolle veranderingen in het dagelijkse leven van ouderen. Lees zelf hoe een aantal behandelingen hebben geleid tot tastbare verbeteringen en een grotere zelfredzaamheid.

Ding dong.. ik sta voor de deur van mijn patiënt en wacht tot de deur open gaat. Na een vrolijke begroeting wordt ik gevraagd even mee te lopen naar de slaapkamer. Ik wil je iets laten zien klinkt er trots… Triomfantelijk wordt de kast geopend, wat vind je ervan? Ik zie keurige stapeltjes en doosjes op een rij. Dat ziet er netjes uit roep ik! Dat dacht ik ook is het antwoord dat ik krijg, voorjaarsschoonmaak net als vroeger. Dat heb ik lang niet kunnen doen. Ben zo benieuwd wat mijn dochter morgen zegt. De laatste tijd deed zij zulke dingen voor me, maar nu kunnen we morgen kaarten. Ik heb mezelf wel beloond met een gebakken visje hoor, dat had ik wel verdiend dacht ik zo.

We lopen door naar de woonkamer waar ik begroet wordt door een parkiet. Deze komt aanvliegen en land op mijn hoofd…oeh.. dat kietelt zeg ik. Sorry! hoor ik achter me, hij wilde niet in zijn kooi. We schieten in de lach als de vogel heen en weer vliegt tussen de kooi en mijn hoofd. Mijn patiënt lokt de vogel met een stukje appel en sluit snel de kooi. Manoeuvres waarbij flink aanspraak gemaakt wordt op de balans. De patient zegt: Ja voorheen moest ik me vastgrijpen aan de kast en eetkamerstoel en was ik daardoor vaak te laat, nu kan ik het weer winnen van dit jonkie.