De fysio die bij u thuis komt!

Mijn kennismaking met LEA

Tijdens de opening van de e-health week in Rotterdam heb ik een hoop handige hulpmiddelen gezien die het dagelijkse leven van mijn patiënten leuker en makkelijker kunnen maken.

Ik wil jullie graag meenemen in mijn kennismaking met LEA. Al enige tijd heb ik contact met één van de ontwerpers van LEA, nadat ik een artikel over deze robot had gelezen. Toen ze me vroeg of ik langs zou willen komen om LEA met eigen ogen te bekijken was ik dan ook direct enthousiast.

Wie is LEA? Een zorgrobot in de vorm van een rollator, ontwikkeld samen met de doelgroep en dat is te zien! Er is goed nagedacht over het ontwerp, een stabiele rollator met vele handige toepassingen. Zo gaat hij meteen op de rem wanneer het zitje uitgeklapt is, geeft hij een seintje als de gebruiker ter ver van LEA afstaat en geeft aan hoeveel minuten er op die dag al met hem gelopen is. Op deze manier wordt veilig lopen gestimuleerd. Met 1 druk op de knop gaat hij zelfstandig naar het oplaadstation of komt de gebruiker uit bed halen. Hij fungeert zelfs als danspartner.

Mijn eerste kennismaking met LEA was liefde op het eerste gezicht 😉 (lees: was positief).

Naast Lea waren ook nog andere middelen die het dagelijks leven makkelijker voor u makkelijk kunnen maken. Zo was er Steve om met gemak steunkousen aan- en uit te trekken. Ockyz sweakers sokken voor onder de douche om glijpartijen te voorkomen. DayClocks een tablet met agenda systeem waarop op afstand door familieleden afspraken en berichtjes in beeld gezet kunnen worden.