De fysio die bij u thuis komt!

Fysiotherapeut aan huis

Als geriatriefysiotherapeut richt ik me volledig op ouderen die niet of nauwelijks zelfstandig naar een fysiotherapeut kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een operatie of ziekenhuis opname maar ook omdat u bang bent om te vallen of weinig energie heeft.

De behandeling vindt plaats in uw eigen huis. Een vertrouwde omgeving en de plek waar u het grootste deel van de dag bent. Zo kunnen we goed zien welke handelingen problemen opleveren en hoe we hierin verandering kunnen brengen. We kunnen daadwerkelijk oefenen waar u moeite mee heeft zoals bijvoorbeeld de drempel over stappen naar de gallerij. Zo kan ik meteen zien of er misschien aanpassingen of hulpmiddelen nodig zijn. Een ander voordeel is dat ik op deze manier ook uw partner of de thuiszorg gemakkelijk bij de behandeling kan betrekken.

In overleg plannen we een eerste afspraak bij u thuis, in Schiedam of Vlaardingen, deze zal ongeveer een uur in beslag nemen. Op deze manier hebben we de tijd om in alle rust te bespreken wat er aan de hand is en wat ik voor u kan betekenen. Ik zal dan ook een paar testen afnemen om een indruk te krijgen van bijvoorbeeld uw kracht en balans. We denken na over welke doelen u wilt behalen en stellen hiervoor een plan op. We werken samen om ervoor te zorgen dat u bijvoorbeeld de post weer uit de brievenbus beneden kunt halen of de boodschappen in uw vertrouwde supermarkt.

Prettig en veilig zelfstandig wonen. Als u tevreden bent, ben ik het ook en stap ik met een lach op mijn fiets!